Frågor & svar om New York resan

Vilket hotell bodde ni på? Vad kostade det?

 

Svar: Vi bodde på Edison Hotel som låg mitt på Times Square, alltså mitt i smeten. Väldigt behändligt måste jag säga och tappar man bort sig så är det bara leta efter alla stora displayer så hittar man tillbaka ;) Haha.
Vi vet faktiskt inte vad det kostade där.. Vi bodde där i 5 nätter iallafall men jag kan inte tänka mig att det var så särkskilt dyrt för sammanlagt flygresor dit,hem och hotellnätterna så gick allt på 10 tusen kronor. Och flygstolarna brukar kosta rätt mycket över till USA. Men exakta sifror kan jag inte ge men rekomendera hotellet gör jag för det var inte ett lyx hotell och inte ratigt, utan ett helt okej ställe där man kan ställa sig resväska och sova :)

Vem åkte du med och vad kostade flygbiljetten?

 

Svar: Som ovanstående fråga.. jag vet inte. Flyg dit, hem och 5 hotellnätter gick på 10 tusen kronor :)

Vem jag åkte med, menar du flygbolaget eller vilka personer? Vi åkte iallafall med SAS och jag åkte dit med pappa och hans sambo (som snart är fru, han friande till henne längst upp på Empire State building).

 

Vilket var favoritstället ni besökte? :)

Svar: Oj.. vad svårt! Jag vet faktiskt inte, jag tyckte nog allt var bra där. Men det lilla extra sådär så tycker jag nog Central Park, den var jätte mysigt och hade jag varit där länge så hade jag tagit mig mer tid för att gå igenom hela parken (som är 1 mil lång) och verkligen se hur det ser ut. Men som ni förstår så tar det kanske ett par dagar och det hade vi verkligen inte tid för... Men nästa gång ska jag absolut utforska den nogrannare :)

Hur mycket gjorde du av med?

Svar: Jag har inte riktigt räknat på det än sådär exakt, men det ligger nog på 7-8 tusen, bara shopping. Men då handlade jag väldigt mycket till vänner som ville ha converse osv. Så allt var inte till mig. Pappa stod för matenkostnaden så det slapp jag ;) 

 

Vad kostar det att äta där? En middag ute på en restaurang t.ex.

 

Svar: Det är ungefär som hemma.. ingen större skillnad tyckte jag. Vi åt på ett steakhouse en gång och då gick det på 1500 kr för tre personer, det är ju typ som hemma. Sedan råkade vi nog gå på stans dyraste frukostställe, vi kollade aldrig vart vi gick och råkade äta frukost för 800 kr, DET är dyrt om något om man jämnför hur billigt det är på andra ställen.. haha! Men gott som satan var det. 

Hur är människorna i New york?

 

Svar: Dom är såååå underbara, jag älskar amerikanarna. Så fort du står med en karta och ser lite vilse ut så kommer en hel flock med människor som bor där och frågar om du behöver hjälp att hitta. En gång åkte vi tunnelbana och visste inte riktigt hur vi skulle åka för det var sent på kvällen, då kom det två tjejor som hjälpte oss (räddade oss dessutom mot att bli lurad av en uteliggare). De åkte med oss i rätt tåg och hoppade av med oss och visade sedan vilket tåg vi skulle byta till för att hitta tillbaka till Times Square. Så himla snälla! De vill verkligen hjälpa en så man ska inte bli rädd om de kommer fram, uteliggarna och knarkarna ska man dock vara lite mer försiktig med. Hade vi lyssnat på uteliggaren hade vi hamnat i värsta slummområdet i Brooklyn, haha! 

Hur är shoppingen, dyr/billig? Finns det billigare affärer, så som stånd eller liknande?

Svar: Det beror HELT på vad du ska handla. Kläder tycker jag inte var särksilt billigt och fanns inte direkt något speciellt heller, ungefär samma stuk som hemma. MEN, parfymer är billigare i USA och jag fyndade schampo och balsam för en riktigt billig peng. Jag använder mig utav Matrix som är väldigt dyrt att köpa hemma, men i USA kunde du hitta samma storlek på flaskorna för kanske 400-800 kr billigare. HELT SJUKT! Så jag köpte hem flera liter, haha! Det är ett under att jag inte åkte på övervikt i tullen... Men, om ni är i New York, Besök RICKYS. Där kommer ni kunna fynda väldigt mycket då det gäller hårprodukter. Sen var även converse billigare där, dom låg på 300-350 kr istället föf 700 som här i Sverige. Så även där köpte jag hem en hel del. Det finns mycket att fynda om man bara tänker efter :)

Kan man klara sig på 10.000 kr på en vecka där, utan att känna sig "fattig"?

Svar: Det tycker jag att du kan göra :) Men är du ute efter mer shopping, sevärdheter och finare matställen så bör du nog ha med det dubbla.

 

trivdes du där? skulle du kunna tänka dig att åka tillbaka?

 

Svar: Jag trivdes som fisken i vattnet, jag kommer att åka tillbaka och jag kommer att bo där i framtiden, helt klart. Jag älskar USA och människorna, det känns hemma, på något sett. Jag fick mig bara en bekräftelse :)

stämde förhoppningarna du hade innan du åkte, eller blev du besviken/glatt överraskad?

Svar: Det gjorde dom! Jag visste på ett ungefär hur det skulle vara där och det stämde in. Jag blev dock lite förvånad över hur stora konstraster det är, bara på Times Square. Ena sekunden ser du en rik snubbe med dyraste bilen i landet och kollar du lite åt höger så ser du ett gäng med uteliggare som tigger pengar.. Det var jag nog inte riktigt berädd på. Och det är en väldigt skitig stad, skräp överallt. DOCK, såg vi nästan ingen rökare alls? Vilket är konstigt. Men väldigt bra. Värsta jag vet är när man möter en rökare på stan och de blåser ut sin cancerrök mitt på en. Men svaret på din fråga, det var nog både ja och nej faktiskt :)Hoppas ni blev nöjd med svaren. Hann ni inte med att fråga det ni ville eller om ni kommer på någon fråga framöver så är det bara att fråga :) Så ska jag försöka svara på bästa sett, bilder kommer komma, jag lovar. Frågan är bara när ;) 

Kommentarer
Postat av: Julia

Vet du om Dr. Martens är billigare i Usa än i Sverige? :)

Svar: Ingen aning tyvärr då jag inte ens visste om vad de var innan jag googlade, haha! Så det var inget jag letade efter, tyvärr! Men eftersom alla andra märken som jag la märke till var billigare än Sverige så borde ju dessa vara det också :)
Emelie Blom

2012-09-04 @ 16:14:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0