Babysteps

Jag vill väl inte direkt påstå att det går såhär super bra med min hälsoförändring, vill väl mer kalla de babysteps. Tar dagen som den kommer och försöker ändra lite små saker. Idag var jag ute och gick med pappa runt där jag bor, blev en ganska bra rutt. Så jag försöker och röra mig iallafall.
Angående maten så är jag och mamma inne lite på att börja med 5:2 dieten, iallafall kanske 1-2 månader så man får en start i viktnedgången och det händer lite också. Dieter är ju aldrig något man kan äta under en längre tid men funkar absolut för att få lite hjälp på traven. Någon som vet av nått om denna diet? Mamma beställde boken och det verkar vara goda recept, små portioner så man kommer troligtvis vara dö hungrig första veckorna innan kroppen vänjer sig. Annars tycker jag att den låter ganska bra. Jag har testar LCHF men tycker de är alldeles för mycket fett i maten för min del, GI har jag testar med och den är väldigt bra, kan tänka mig att gå över till den efter att ätit 5:2 ett tag :) 
Om ni har åsikter så dela gärna med er.
Annars så är jag på g till ett hälsosammare liv, de tar lite tid bara!!
 

Då jag började inse min enorma viktuppgång

Jag har väl aldrig varit någon person som gillar att träna eller röra på mig. jag har hellre velat baka eller dega framför en film. Att pendla i vikt är heller ingen nyhet att jag alltid gjort.  Men då har det handlat om MAX 7 kg. Det har varit då jag helt enkelt inte rört på mig lika mycket. Jag har alltid legat normalt mellan 63-65 kg, Men aldrig någonsin har jag varit så stor som jag är nu. Man märker ju efter ett tag på vissa saker att man kanske blivit större men jag har verkligen ljugit för mig själv och försökt förneka dessa grejor. Det som förändrades med mig är: 
 
Viktuppgång från 65-75 kg
- Vissa kläder blev försmå 
Det är väl de första man märker, att jeansen är extra tröga att ta på sig. Men eftersom jag alltid pendlar i vikt så var detta ganska normalt. 
- Började få fler valkar 
 När jag sitter ner har jag alltid haft valkar, vem har inte det liksom? Men jag började få valkar på ställen där jag inte haft dem förut, tex direkt under brösten. Men jag skyllde ifrån mig på att jag satt väl på ett annat sätt precis då.
- Konditionen blev sämre
Jag började orka mycket mindre än förut. som sagt har jag aldrig gillat att träna och aldrig haft bra kondition men jag har ändå orkat ganska mycket när jag väl ge mig in i nått. Men ni började promenader bli jobbiga, jag orkade inte lika mycket som andra på idrotten på skolan vilket gjorde att jag ofta sjukskrev mig från dessa lektioner. Helt enkelt för att jag skämdes. 
 
Viktuppgång 75-95 kg
- Inga av mina tidigare kläder passade längre 
Allt blev för smått. Att försöka skylla ifrån sig på att kläderna krympt i tvätten fungerade inte riktigt längre. Dock gjorde jag inget åt det, köpte nya kläder i större storlekar och fortsatt i samma stil. 
- Valkar fick en helt ny betydelse
Inte bara nya valkar på kroppen uppstod, utan bristningar precis överallt dök upp. Min mage blev så stor så när jag nu står och ska kolla ner golvet  ser jag inte mina egna ben eller fötter. Tårna kan jag se litegrann! 
- Konditionen slutade existera
Att bli andfådd av att gå till bussen, toan, ta på sig kläder, ta på sig skona osv. 
- fick svårt att sova, började få ont i ben och leder, insåg att jag har stor risk att få diabetes, dö i förtid, slutade gå ut bland folk, slutade bry mig om andra och mig själv, gick igenom en depression och så vidare är fler saker som hände i samband med viktuppgången. 
 
Nu ligger jag på hela 95kg, alltså 30kg viktuppgång på ungefär ett årstid. Jag skäms när jag skriver detta de ska ni verkligen veta. Men jag har börjat inse vad jag gör med mig själv och jag mår inte bra såhär. Jag saknar mitt gamla jag. Så jag ska nu försöka äta hälsosamt, börja träna och nog prata med någon så som kurator eller psykolog för att kunna gå igenom de här. Det kommer bli skit tufft, jag har förut gått ner 15kg men nu handlar de om de dubbla. De är så jävla många kilo så jag vill bara gråta av ångest och att jag ens har kunnat sätta mig själv i den sits, men nu ska jag fokusera på framtiden och kämpa till ett hälsosammare liv! Pepppande kommentarer är välkomna, negativa och kränkande kommentarer kan ni behålla för er själv, sparka inte på någon som reda ligger ner!

Börjar blogga lite smått igen

Hallå där ute om någon läser detta. 
Jag har bestämt mig, efter mycket om och men, att börja blogga igen. Dock blir det lite annorlunda denna gång. Det kommer inte bli vanliga inlägg om min vardag osv utan jag ska använda denna blogg till att skriva av mig för min egen skill först och främst. Men det kommer handla om en tuff resa från överviktig tills jag når min normala vikt igen. Så jag kommer väl skriva av mig om min frustration när jag får sötsug, försöka träna, äta hälsosamt osv. Kanske inget intressant att läsa om för tidigare läsare men som sagt jag gör detta för mig först för att jag själv kan komma ihåg min resa, anledningen gilla att jag inte låser bloggen är att det finns säkert människor där ute i samma situation som mig eller folk som varit där. Det kanske kan inspirera någon annan, hoppas det! 
Så kolla in här nångång då och då om ni vill följa mig och peppa mig (hoppas ni gör det de kommer behövas) i min långa ovh hårda väg tillbaka till verkligheten. 
Hörs igen snart!

RSS 2.0