Då jag började inse min enorma viktuppgång

Jag har väl aldrig varit någon person som gillar att träna eller röra på mig. jag har hellre velat baka eller dega framför en film. Att pendla i vikt är heller ingen nyhet att jag alltid gjort.  Men då har det handlat om MAX 7 kg. Det har varit då jag helt enkelt inte rört på mig lika mycket. Jag har alltid legat normalt mellan 63-65 kg, Men aldrig någonsin har jag varit så stor som jag är nu. Man märker ju efter ett tag på vissa saker att man kanske blivit större men jag har verkligen ljugit för mig själv och försökt förneka dessa grejor. Det som förändrades med mig är: 
 
Viktuppgång från 65-75 kg
- Vissa kläder blev försmå 
Det är väl de första man märker, att jeansen är extra tröga att ta på sig. Men eftersom jag alltid pendlar i vikt så var detta ganska normalt. 
- Började få fler valkar 
 När jag sitter ner har jag alltid haft valkar, vem har inte det liksom? Men jag började få valkar på ställen där jag inte haft dem förut, tex direkt under brösten. Men jag skyllde ifrån mig på att jag satt väl på ett annat sätt precis då.
- Konditionen blev sämre
Jag började orka mycket mindre än förut. som sagt har jag aldrig gillat att träna och aldrig haft bra kondition men jag har ändå orkat ganska mycket när jag väl ge mig in i nått. Men ni började promenader bli jobbiga, jag orkade inte lika mycket som andra på idrotten på skolan vilket gjorde att jag ofta sjukskrev mig från dessa lektioner. Helt enkelt för att jag skämdes. 
 
Viktuppgång 75-95 kg
- Inga av mina tidigare kläder passade längre 
Allt blev för smått. Att försöka skylla ifrån sig på att kläderna krympt i tvätten fungerade inte riktigt längre. Dock gjorde jag inget åt det, köpte nya kläder i större storlekar och fortsatt i samma stil. 
- Valkar fick en helt ny betydelse
Inte bara nya valkar på kroppen uppstod, utan bristningar precis överallt dök upp. Min mage blev så stor så när jag nu står och ska kolla ner golvet  ser jag inte mina egna ben eller fötter. Tårna kan jag se litegrann! 
- Konditionen slutade existera
Att bli andfådd av att gå till bussen, toan, ta på sig kläder, ta på sig skona osv. 
- fick svårt att sova, började få ont i ben och leder, insåg att jag har stor risk att få diabetes, dö i förtid, slutade gå ut bland folk, slutade bry mig om andra och mig själv, gick igenom en depression och så vidare är fler saker som hände i samband med viktuppgången. 
 
Nu ligger jag på hela 95kg, alltså 30kg viktuppgång på ungefär ett årstid. Jag skäms när jag skriver detta de ska ni verkligen veta. Men jag har börjat inse vad jag gör med mig själv och jag mår inte bra såhär. Jag saknar mitt gamla jag. Så jag ska nu försöka äta hälsosamt, börja träna och nog prata med någon så som kurator eller psykolog för att kunna gå igenom de här. Det kommer bli skit tufft, jag har förut gått ner 15kg men nu handlar de om de dubbla. De är så jävla många kilo så jag vill bara gråta av ångest och att jag ens har kunnat sätta mig själv i den sits, men nu ska jag fokusera på framtiden och kämpa till ett hälsosammare liv! Pepppande kommentarer är välkomna, negativa och kränkande kommentarer kan ni behålla för er själv, sparka inte på någon som reda ligger ner!

Kommentarer
Postat av: Rebecka

Jättestort av dig att skriva om det! Du kommer alldeles säkert att klara det här ska du se! :)

Svar: Tack så mycket du :) jag hoppas det! Bara kämpa på.
Emelie Blom

2013-10-08 @ 17:10:34
URL: http://rwahlgren.blogg.se
Postat av: V.

Alltså dethär kommer gå så bra för dig!! ska bli roligt att följa din resa :)
Kämpa på, you can do it!

Svar: Tack så himla mycket! Kul att du vill följa mig i det här :)
Emelie Blom

2013-10-08 @ 19:46:05
Postat av: Elin

Bara att du vågar berätta om det här tror jag är ett jättestort steg på vägen mot ett hälsosammare liv! Är övertygad om att du kommer klara detta! Kommer definitivt följa din resa här på bloggen och peppa dig på vägen! Kram

Svar: Tack så himla mycket du :) kul att du vill följa mig!
Emelie Blom

2013-10-15 @ 17:44:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0